Сегодня 19.10.2025
|
|
Раздел: | Досуг, спорт, медицина / Медицина, аптека | ||||||
Тип: | — | ||||||
Сочевиця червона 1 кг |
|||||||
У світі існує безліч корисних рослин, які користувалися популярністю з давніх-давен, але сьогодні просто забуті.
Візьмемо хоча б корисну сочевицю. Її люблять в Європі, але у нас попит на цю бобову культуру невисокий - страви з сочевиці сьогодні швидше екзотика, ніж буденна їжа. ?Сочевиця (лат. Lens) - рід трав'янистих рослин родини Бобові. Люди вживали сочевицю з часів неоліту і ця культура була однією з перших, яку людство стало цілеспрямовано вирощувати. ?Сочевиця багато разів згадується в Старому Завіті, а в арабів вважається, що ця культура була благословенна пророками. Поступово сочевиця поширилася на Близький Схід, а звідти в Середземномор'я. В Індії й до цього дня сочевиця займає одне з чільних місць в місцевій кухні, особливо серед вегетаріанців. ?Сочевиця має безліч різновидів, вони відрізняються кольором і застосовуються для приготування різних страв, а її смак нагадує горіх. ?У сочевиці Пюї (вона ж зелена французька), названої на честь місця у Франції з вулканічним ґрунтом, де її вивели, сильний перцевий аромат і пряний смак. Крім того, її чорно-зелені насінини практично не розварюються, зберігаючи пружність навіть в готовому вигляді. Її найкраще класти в салати. Зелена сочевиця добра в раціоні при гіпертонії, виразці, гепатиті, ревматизмі, холециститі. ?Швидше за все готується червона сочевиця - всього 10-12 хвилин. У процесі варіння вона втрачає свій яскравий колір і в одну мить перетворюється в кашу, так що краще за нею стежити і злегка недоварювати. Хоча каша виходить дуже смачна, особливо якщо приправити її часниковою олією. Червона сочевиця часто застосовується при анемії, тому що містить багато білка і заліза. ?Сочевиця з легкістю може замінити в раціоні м'ясо, вона має рослинний білок, який дуже добре засвоюється в організмі людини. ?Її склад доводить нам те, що зовсім невелика кількість сочевиці може вгамувати голод і тим самим дасть організму безліч корисних речовин. ?Хімічний склад цієї бобової рослини дуже різноманітний. У складі міститися натуральний цукор, велика кількість крохмальної речовини, а також поліненасичені жирні кислоти Омега-3 і Омега-6. Якщо регулярно вживати страви з сочевицею, це поліпшить роботу травної системи. ?До складу сочевиці входить також амінокислота триптофан, яка є попередником серотоніну. Він позитивно впливає на нервову систему людини, підтримуючи гарний настрій і внутрішній спокій, а також є важливим для сну. ?Сочевиця багата вмістом вітамінів групи B. B3 (нікотинова кислота, вітамін PP) - важливий елемент окислювальних реакцій в клітинах. Нікотинова кислота необхідна для більш повного засвоєння вітаміну С, вона підсилює його лікувальний вплив. ?В1 (тіамін), важливий для підтримки здоров'я серця, нервової системи, шлунково-кишкового тракту. B2 (рибофлавін), який бере участь у створенні еритроцитів, необхідний для репродуктивних функцій і роботи щитовидної залози. Покращує стан шкіри, нігтів, волосся. ?Макроелементи в складі сочевиці представлені калієм, фосфором, кальцієм, магнієм. У складі сочевиці багато міді, кремнію, заліза, йоду, цинку, марганцю. ?Як вже було згадано, до складу сочевиці входить велика кількість мінералів, які відповідають за кровоносну і серцево-судинну систему. Дуже важливо очищати свої кровоносні судини, підтримувати рівень гемоглобіну, а також сприяти зміцненню серцевого м'яза. Що можна приготувати з сочевиці: ???????????????? ?Супи – для перших страв ідеально підходить червона сочевиця, яка має більш дрібний вид і швидко вариться. Можна так само використовувати зелену сочевицю. ?Додавати в салати – додавати будь-яку сочевицю, варену або пророщену. Культура ідеально поєднується з овочами, іншими бобовими, капустою. ?Смажити – відварений до напівготовності або пророщену сочевицю можна з часником підсмажити в олії. ?Приготувати соус – такий соус може поєднуватися з іншими крупами і бобовими. ?Каші та гарніри – зварені у воді чи бульйони, подрібнені блендером в пюре. ☀️Також хочу окремо звернути увагу на пророщену сочевицю. При проростанні зерен сочев |
|||||||
|
Срок подачи: | 23.10.2025 |
Печиво без лактози Динне 150 г ТМ Кохана
|
Насіння чіа 500 г
Насіння чіа, або шавлії іспанської, високо поціновувалося ще ацтеками, і входило в топ-3 найважливіших продуктів у раціоні цього...
Грн.
173
![]()
|
Печиво без лактози Какао та Мускат 150 г ТМ Кохана
Ласкаво просимо на наш сайт, де ви зможете знайти найсмачніше печиво без лактози «Какао та мускат»! Наше печиво створене з натуральних...
Грн.
93
![]()
|
Маш 500 г
Завдяки високому вмісту вітамінів, клітковини і білків, боби рекомендовані для харчування всім без винятку. Особливо високо маш цінується ...
Грн.
71
![]()
|
Пульсометр оксиметр на палец (пульсоксиметр)
Продам компактный диагностический прибор для измерения и контроля уровня насыщения кислородом крови (сатурации) и частоты сердечных...
Грн.
115
![]()
|
Невероятный вкус и аромат Дыни Канталупа сделает Ваш день солнечным и сладким. Печенье дынный Кохана на долго подарит ощущение сытости и...