Сегодня 01.05.2024
Раздел: Досуг, спорт, медицина / Медицина, аптека
Тип:

Насіння чіа 500 гр

Насіння чіа, або шавлії іспанської, високо поціновувалося ще ацтеками, і входило в топ-3 найважливіших продуктів у раціоні цього легендарного народу. Перші згадки в літературі про цю рослину датуються серединою 16 століття – так, один з монахів детально описав у своїй праці корисні властивості рослини та способи її використання. В наших широтах купити іспанську шавлію стало можливо всього кілька років тому, але цей екзотичний продукт уже посів не останнє місце в меню гурманів, котрі піклуються про своє здоров’я.
Чіа – однолітня трав’яниста рослина з ніжними квітками білого або багряного кольору. Насіння – біле, сіре, коричневе або чорне, овальної форми, з характерним «зміїним» візерунком. Довжина однієї насінинки зазвичай не перевищує 1,5 мм, але ця крихітка приховує у собі цілий спектр поживних речовин, необхідних людському організму.
Корисні властивості насіння чіа
Свою популярність насіння чіа отримало завдяки вегетаріанцям – саме вони першими оцінили переваги цього продукту. У 100 г насіння міститься близько 16 г легкозасвоюваних протеїнів із повноцінним амінокислотним складом – це робить його прекрасною альтернативою тваринним білкам. Вміст аргініну, наприклад, у чіа вищий, ніж у яловичині, і саме ця амінокислота є однією з найважливіших – вона відповідає за злагоджену роботу імунної системи, сприяє зміцненню м’язів та здоров’ю шкіри, підтримує тонус судин, бере участь у спалюванні підшкірного жиру, а також покращує еректильну функцію у чоловіків.
Ще одна особливість чіа – високий вміст жирів (близько 30%). Серед них значну частину становлять поліненасичені жирні кислоти Омега-3, важливість яких підтверджена численними дослідженнями. ПНЖК Омега-3 знижують рівень холестерину у крові, підвищують еластичність стінок судин, покращують роботу серця, а також нормалізують метаболічні процеси.
Особливо цінні Омега-3 для жінок – вони регулюють синтез естрогенів і прогестерону, завдяки чому нормалізується менструальний цикл, покращується фертильність і пом’якшуються неприємні симптоми при овуляції та місячних. В період вагітності Омега-3 беруть участь у формуванні мозку майбутнього малюка. Деякі вчені навіть припускають, що саме з цієї причини японці славляться своїми когнітивними здібностями – у їхньому традиційному меню багато морської риби, котра містить ПНЖК.
Приблизно на чверть насіння чіа складається із харчових волокон, які покращують травлення та мікрофлору кишечника. Відсутність простих вуглеводів дозволяє вживати чіа людям із цукровим діабетом та надмірною вагою, а також спортсменам, що дотримуються низьковуглеводних дієт.
У 100 г насіння чіа міститься більше кальцію, ніж у двох склянках цільного молока; більше заліза, ніж у 400 г шпинату; більше антиоксидантів, ніж у 900 г апельсинів; більше магнію, ніж у 200 г горіхів; більше калію, ніж у двох великих бананах; більше кислот Омега-3, ніж у 900 г лосося. При цьому насіння довго зберігається і не втрачає своїх корисних властивостей після термічної обробки, а варіантів приготування чіа можна знайти безліч.
Як використовувати чіа?
Найпростіший спосіб вживання чіа – додавати насіння в кефір або йогурт, фруктові та овочеві смузі.
Маленький секрет: якщо залишити склянку з таким «коктейлем» на ніч у холодильнику, насіння розбухне, і вміст склянки набуде консистенції ніжного пудингу. Додавши до нього трохи меду, подрібнених горішків, ягід чи шматочків фруктів, пластівців чи кріспів, ви отримаєте поживний збалансований сніданок.
Додавати чіа можна також у кашу та салати, супи, випічку. Насіння – як ціле, так і подрібнене – підходить для панірування м’яса чи риби. Для енергетичних батончиків, граноли, мюслі чи модних ведичних цукерок чіа – ідеальний інгредієнт.
Якщо ви хочете купити чіа, аби покращити стан здоров’я, в день рекомендується вживати 20-50 г насіння. Людям, схильним до розладів травлення, не варто їсти більше 30 г чіа на добу – велика кількість клітковини стимулює перистальтику і може викликати небажані наслідки. Тим, хто має знижену кислотність шлунку, кра
Цена:  170 Грн.
Телефон: (099)0454026
Срок подачи: 29.03.2024
Актуальное предложение
Пожаловаться на объявление
Причина жалобы:*
Введите код на картинке* Введите код на картинке
 
Похожие объявления
Кіноа чорне 1 кг Здорово!

Склад: крупа кіноа чорна (квіноа, кінва). Не містить барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, хімічних домішок. Калорійність 100 г...

Грн.
 344
Кіноа чорне 1 кг Здорово!

Ізюм золотий 100гр

Изюм — это суперфуд. Так его называют за ту пользу, которую он приносит организму. Продукт представляет собой сушеные ягоды винограда и...

Грн.
 23
Ізюм золотий 100гр

Ізюм золотий 500гр

Изюм — это суперфуд. Так его называют за ту пользу, которую он приносит организму. Продукт представляет собой сушеные ягоды винограда и...

Грн.
 113
Ізюм золотий 500гр

Курага Червона 150гр

Червона курага вважається одним з найбільш корисних сортів, оскільки в процесі виробництва не піддається хімічному або будь-якому іншому...

Грн.
 45
Курага Червона 150гр

 
Запрос выполняется. Пожалуйта, подождите.